Onlinekurs i internationell e-handel

Köp kursen eller logga in för att sätta igång

PRIS: 2900 SEK exkl. moms
Logga in Köp

E-handeln fortsätter att få ett allt större fotfäste, inte bara i Sverige utan i hela världen. För att skapa lönsamhet och tillväxt, finns det därför all anledning att även blicka utanför Sverige och göra din e-handel tillgänglig för kunder internationellt. Den globala konkurrensen är stenhård och inför en utlandssatsning finns det mycket som du bör tänka igenom och framförallt en hel del som du kan förbereda och ta reda på för att bli långsiktigt framgångsrik. Framförallt har du mycket att vinna på att lära känna de e-handelsmarknader och de lokala konsumenter som du planerar att sälja mot.

Oavsett om dina planer sträcker sig till våra nordiska grannländer, Europa, Asien eller till resten av världen, ta tillvara på dessa nya möjligheter. Koppla på ditt globala mindset och gör din e-handel tillgänglig för kunder även utanför Sveriges gränser.

I vår digitala kurs hjälper vi ditt företag att ta språnget ut i världen och hitta nya kunder. Vi reder ut vad du behöver tänka på för att utveckla din internationella e-handel.

Vilka regler är det egentligen som gäller? Och vad finns det mer att ta hänsyn till utanför din hemmamarknad? Den här kursen är framtagen för att räta ut de där frågetecknen som uppstår inför en internationell e-handelsexpansion.  

DU FÅR BL.A. LÄRA DIG
…om exportprocessen och den praktiska hanteringen när du ska sälja via e-handel mot andra marknader.

…om legala aspekter i samband med onlineförsäljning mot konsumenter på andra marknader.

…hur du vässar din digitala säljstrategi så den anpassas lokalt för varje marknad och målgrupp lokalt.

…om logistik, leveransvillkor och prisstrategier vid internationell e-handel.

…hur du använder och drar nytta av verktyg och databaser inför en internationell e-handelsexpansion

KURSBESKRIVNING
Digital verktygslåda
Denna interaktiva digitala utbildningsplattform är uppbyggd i en webshopsmiljö som varvar självstudiemoment med interaktiva moment, chattar och videor. Du får också del av konkreta råd från vår e-handelsexpert och information kopplat till olika marknader från våra internationella rådgivare.

Kursen är indelad i två block: Det ena handlar om Lagar & regler, dvs sådant du bör ha koll på ur ett rättsligt perspektiv vid e-handelsexport:


1. Lagar och regler
• Produktkrav
• Etablerings- och registreringskrav
• Tullar, moms och dokument
• Logistik och leveransvillkor
• E-handelsjuridik

Det andra blocket handlar om Säljstrategi & marknadsföring, där du lär dig strategier för att klicka med dina utländska kunder:

2. Säljstrategi och marknadsföring
• Digitala sälj- och marknadsföringskanaler
• Lokalanpassning av innehåll och erbjudande
• Betallösningar och valuta
• Kundrelationen
• Leveranser och returer

Tillsammans bidrar de två blocken till att ge dig ett globalt mindset. 

MÅLGRUPP
Kursen vänder sig till dig som säljer fysiska varor på nätet mot konsumenter, och som vill ha koll på vad det innebär för din verksamhet att expandera din e-handel till nya marknader. Men kursen vänder sig också till dig som behöver utvärdera strategin bakom din befintliga expansion.

TILLGÅNG TILL ALLT KURSMATERIAL ONLINE UNDER 1 ÅR

Köp denna onlinekurs och gå den precis när det passar dig, med möjlighet att ta pauser och komma tillbaka där du senast avslutade. Denna onlinekurs har du sedan tillgång till under ett helt år.

Att gå igenom kursen är förstås bara början. Nästa steg är att sätta kunskaperna i verket. Även då fungerar kursen som ett praktiskt hjälpmedel att komma tillbaka till. Du får nämligen tillgång till kursen under ett helt år – allt medan du omsätter dina kunskaper till verklighet.

Kurslängd: ca 75 min om du gör den från A till Ö. 

Känner du att du hellre vill gå denna onlinekurs, kombinerat med webinars ledda av våra experter? Gå in och kika på utsatta kursdatum för denna variant här.

Här är tre röster om den nya kursen:
”Perfekt kurs som resulterade i en ”to do-lista” att göra för en expandering av exporten. Lättbegriplig och nödvändig kurs som alla funktioner i organisationen bör ta del av för en ökad förståelse av internationell handel.”

Anna, Digital Marketing Manager

”Blev glad över att man har tillgång till materialet i 1 år. Det är lättare då tiden inte alltid räcker till i det dagliga arbetet”

Ann-Christine Krook, CEO / Founder of Eezyflow

”Jag rekommenderar varmt Business Swedens digitala kurs i internationell e-handel. Den ger en bra insyn i vilka utmaningar man möter, och hur man kan gå tillväga för att göra en etablering så framgångsrik som möjligt.”

Anna