Uppdaterad:

Skeppningshandboken

Prenumerera för full tillgång till Skeppningshandboken.

Logga in Prenumerera

Står ditt företag inför en internationell expansion eller är ni verksamma på flera utländska marknader? Oavsett så är det viktigt att förstå de exporttekniska frågorna så som importregleringar, tullförhållanden, vilka dokument som krävs, lämpliga betalningsformer, finansieringsmöjligheter med mera. I Skeppningshandboken finner du dels uppgifter om allmänna exportregler, dels specifik landinformation om bestämmelser för export till cirka 190 länder. Du finner också information om lämpliga betalningsformer och inkassorutiner i över 60 länder.

Genom att ta del av den specifika landinformationen i Skeppningshandboken blir exporthanteringen både enklare och säkrare. Här finner du information om vilka dokument som krävs vid export, hur dokumenten ska formuleras, vilka uppgifter som måste finnas och om de behöver legaliseras. Du kan även läsa om du måste märka en vara på ett särskilt sätt eller om mottagarlandet kräver att du måste certifiera varan. Vi rekommenderar även lämpliga betalningsvillkor och informerar om eventuella valutaregleringar och tillgång till kreditinformation.

Företag bör minimerar risken för otrevliga överraskningar, till exempel att varorna fastnar i den utländska tullen eller att betalningen blir försenad eller uteblir.

vanliga-misstag-export.png

För att se hur Skeppningshandboken är upplagd kan du se exempel:
Norge (utdrag i pdf)
Kina, betalningar (utdrag i pdf)

Med Skeppningshandboken har du all information samlad på ett ställe! Pris för en helårsprenumeration är 5 200 kronor (plus moms).

"Skeppningshandboken - ett måste för alla exportörer"

”Jag upplever att Business Sweden är en objektiv och kompetent samarbetspartner inom exportområdet. Så jag litar verkligen på den information som jag får härifrån”.

Molly Chen, Shipping Administrator Arcam AB