Uppdaterad:

Finansieringsguiden

Logga in för att läsa den här guiden.

Logga in Skapa konto

Behöver ditt företag hjälp med att hitta finansieringslösningar för sina exportaffärer? Att kunna ge eller förmedla exportfinansiering har kommit att få en allt större betydelse. I Finansieringsguiden finner du information dels om olika finansieringsupplägg och dels om olika finansieringskällor, både svenska och internationella. Observera att för att få åtkomst till innehållet i guiden måste man gå in och registrera sig (helt kostnadsfritt) och sedan logga in - se längst ner på denna sida.

Oavsett om det gäller export av varor eller tjänster eller vid etablering eller investering i utlandet så kan finansieringen vara avgörande för att kunna genomföra affären. Det kan vara det svenska företaget som själv behöver finansiering för t ex en förstudie eller investeringar i produktion. Eller så är det kanske ett krav från din utländska motpart att få hjälp att hitta en finansieringslösning. Finansiering är ett viktigt säljargument och en stor konkurrensfördel!

I Finansieringsguiden finner du information om olika finansieringsupplägg beroende på var i affärsprocessen du befinner dig. Behöver du finansiera en förstudie? Behöver du tillgång till rörelsekapital eller säkerheter för att kunna ställa ut kontraktsgarantier? Vill din kund ha en exportkredit?  Handlar det om leverantörskrediter eller köparkrediter? Allt detta och mer därtill kan du få information om i Finansieringsguiden.

Genom att sätta dig in i olika finansieringslösningar på ett tidigt stadium så kan du redan i inledande diskussioner med din motpart föreslå intressanta finansieringsupplägg. Ta gärna kontakt med t ex Almi, EKN, SEK, Swedfund och naturligtvis med bankerna. Tänk på att vissa betalningslösningar t ex remburs eller en EKN-garanti kan underlätta en finansiering.