Uppdaterad:

E-handelsguiden

Logga in för att läsa den här guiden.

Logga in Skapa konto

Står ni inför en internationell expansion av er e-handel? E-handelsguiden innehåller information om relevanta lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender på omkring 30 intressanta e-handelsmarknader både inom och utanför EU. För att få åtkomst till innehållet i guiden måste man gå in och registrera sig (helt kostnadsfritt) och sedan logga in - se längst ner på denna sida.

E-handeln har vuxit kraftigt under de senaste åren och med den pågående Covid-19 krisen, har takten ökat ytterligare, där utvecklingen av nya digitala beteendemönster alltmer får ett fotfäste inte bara i Sverige utan i hela världen. För att skapa lönsamhet och tillväxt, finns det därför all anledning att även blicka utanför Sverige och göra din e-handel tillgänglig för kunder internationellt. Den globala konkurrensen är stenhård och inför en utlandssatsning finns det mycket som du bör tänka igenom och framförallt en hel del som du kan förbereda och ta reda på för att bli långsiktigt framgångsrik. Framförallt har du mycket att vinna på att lära känna de e-handelsmarknader och de lokala konsumenter som du planerar att sälja mot.

Vad innehåller Guiden?

E-handelsguiden innehåller landspecifik fakta med information om lokala lagar, regelverk, köpbeteenden och trender som rör e-handeln på omkring 30 olika e-handelsmarknader. Innehållet i landguiderna uppdateras en gång om året. Klicka på länderna i listan nedan. I vänsterspalten kan du läsa generellt om internationell e-handelsexpansion med rekommendationer.

"Nyckeln till framgång är att förstå vilka regler och förutsättningar som gäller på varje marknad och att anpassa marknadsföring och försäljning därefter"

Linda Laszlo Ek, Senior Trade Adviser, E-commerce, Business Sweden

Online-utbildning i internationell e-handel

Vill du förstå hur du kan göra din e-handel mer tillgänglig och attraktiv för kunder internationellt? Vill du få en bättre bild över vilka lagar & regler du behöver förhålla dig till samt hur du ska tänka kring säljstrategi och marknadsföring vid en internationell e-handelsexpansion? För dig som vill känna dig säkrare ur ett rättsligt perspektiv samt bättre förstå hur du kan lägga upp din exportstrategi, erbjuder Business Sweden nu även en onlineutbildning i "Internationell e-handel".

Landguider:

Australien
Brasilien
Danmark
Belgien
Estland
Finland
Frankrike
Indien
Island
Italien
Japan
Kanada
Kina
Lettland
Litauen
Nederländerna
Norge
Polen
Ryssland
Saudiarabien
Schweiz
Slovakien
Spanien
Storbritannien
Sydkorea
Tjeckien
Tyskland
USA
Österrike

Röster från några av Business Swedens kunder:

”Vi kommer absolut att ha Business Sweden som ett bollplank i vår fortsatta tillväxtresa inom e-handel. Det är viktigt för oss att ha en kompetent samarbetspartner här i Sverige som vi enkelt kan få kontakt med när olika exporttekniska frågor dyker upp”.
Göran Agardh, VD IDUN Minerals

”Jag rekommenderar varmt Business Swedens digitala kurs i internationell e-handel. Den ger en bra insyn i vilka utmaningar man möter, och hur man kan gå tillväga för att göra en etablering så framgångsrik som möjligt.”
Anna, Syster P


I samarbete med

tillväxtverket.jpg
Regeringskansliet.png